工作假期,不但開闊眼界,感受一方風土人情,更能賺取旅費,甚至是賺取一筆金錢回港。另外,工作假期的經驗更對移民有一定幫助。以下Tutor Circle尋補將帶來2019最新的working holiday資訊(下稱WH)。

1.最近開放WH國家:匈牙利

鄰近捷克、羅馬尼亞、音樂之都維也納嘅匈牙利已於2018年9月1日起開始接受申請。計劃令雙方嘅年青人可以最多可逗留於當地一年。詳情可到以下網址查詢:

點擊了解更多

working holiday 2019 1

2.將會開放WH國家:荷蘭

稻草、風車;水壩廣場、梵高博物館;紅燈區、大麻,擁有各種特色嘅荷蘭於2019年1月1日年開放工作假期,計劃令雙方嘅年青人可以最多可逗留於當地一年。請注意:名額只有100個,故請盡早做好預備。詳情可到以後網址查詢:

點擊了解更多

working holiday 2019 3

3.廷長WH期限國家:奧地利

曾是神聖羅馬帝國一部分的奧地利,保留了宏偉的宮殿、莊嚴的教堂之餘,亦有濃重的藝術氣息。由2018年2月1日起,港人到奧地利的工作假期期限由最多6個月增至最多12個月。請注意:名額只有100個,故請盡早做好預備。詳情可到以後網址查詢:

https://bit.ly/2Dp2lAC

working holiday 2019 4

4.小提示

讀者於旅遊前請,自行做好資料搜集,如在當地遇到任何不公之事,可到當地領事館查詢,最後祝旅程愉快。

 

【延伸閱讀】Exchange – 新手上路,去exchange有咩要注意?

【延伸閱讀】入到大學,最想做的不是大學五件事,而是去exchange

 

此文章純屬 Blogger 個人分享,並不代表本網誌立場。

想追返學校進度?Tutor Circle尋補有超過10,000個三大導師,即日幫你搵一個合適既導師!

想搵 一個合適既私補老師

 

DSE讀得咁辛苦,想活用知識黎賺下外快?

想搵 好多好多私補學生

緊貼尋補 BlogFacebook  Instagram,尋補?Tutor Circle

 

Z世代 修辭手法 Ocamp
英文補習 上莊 中文補習 議論文
slp smaple 補習網 數學補習
大學五件事 綜合格式

 

分享俾你嘅朋友喇!

Comments

comments