中學校園生活
尋・分享, 尋・校園

六月女孩中學校園生活 還緬懷著過去嗎

大家好,我係小編六月,係一個人18歲,讀緊書,一個平平凡凡,沒什麼特別的女孩,希望我的文章大家會喜歡,能引起大家共鳴,也希望能記錄下我自己在學校讀書的經歷,給大家一個小小的鼓勵。 唔知大家對中學生活有咩想法呢?一講起校園係會充滿回憶,有齊甜,酸,苦,辣,定係冇咩感覺呢?以下小編借Tutor Circle 尋補呢個平台同大家分享幾個關於校園生活既故事,希望可以引起大家既共鳴啦。 分享俾你嘅朋友喇!

迪士尼intern 5
尋・分享

他約我去迪士尼做intern,將奇幻國度變為自己嘅職場

自問鍾情於迪士尼嘅夢幻國度?自問對迪士尼嘅所有野都極為熟悉?如果係Disney嘅fans,又咁岩搵緊一個實習機會嘅話,不妨試下係今日假期去迪士尼樂園做intern?話唔定做完個internship,呢個奇幻樂園會變成你未來嘅職場。以下Tutor Circle 尋補就為你提供一啲迪士尼intern嘅簡單資料。 分享俾你嘅朋友喇!

精神 科 護士 出路
尋・學術

【精神科護士】Mental Health Nursing出路 就業大好前景?

Mental Health Nursing,精神科護理學位,暫時JUPAS只有Poly同埋OU有開設相關課程,JS3337 – Poly Mental Health Nursing同JSSU50 – OU Mental Health Nursing。今次呢篇文會集中講下Mental Health Nursing同一般Nursing既分別,大家個名雖然只係差左少少,但讀既野係咪就有好大分別?仲有Mental Health Nursing既前景同埋出路,希望幫助到各位有愛心想修讀護理課程既護士,確定自己既方向! 分享俾你嘅朋友喇!

抑鬱 自白
尋・生活

抑鬱症患者自白 :一種會上癮的悲傷

如題目所言,我是一名抑鬱症患者,情況:中度至嚴重。與大部分患者不同的是,我沒有自殺傾向,但我也會有死亡念頭。這篇不是厭世文,只是想讓大家透過我的自白知道抑鬱症到底是什麼回事。今天筆者希望透過Tutor Circle尋補平台和大家分享我的自白,抑鬱是一種會上癮的悲傷。 分享俾你嘅朋友喇!

旅行意義
尋・分享

悠遊澳洲

趁著復活節假期,沒理堆積以久的功課、project、匯報,而是到了澳洲旅行。這是作者第一次到南半球,也是第一次到澳洲。 Tutor Circle尋補同你探索澳洲!! 初到埗悉尼,我們到了歌劇院,開始對這個帆船型的建築有了不一樣的理解。原來仔細一看,外層是由很多一小塊的米白磁磚拼合而成,因為用料特別,利用雨水天然沖刷,從來不用人手清潔。我更進了內部參觀,內裏的玻璃採用了45度設計,往外拍照幾乎沒有反光。展覽廳內不准拍照,場內沒有曠音機,而是運用了音學設計把原聲反射出來,讓每位觀眾都能感受到最真實的表演。 分享俾你嘅朋友喇!

留意我地嘅專頁!