尋・分享

【Tutor Circle尋補】補習介紹配對流程大揭秘

談到補習介紹服務,很多人都會有疑問,究竟是如何將學生個案有效地跟導師配對,例如Tutor Circle尋補有超過10,000名大學導師,如何在短時間內整理並快至一兩個小時就能配對到導師呢?今天Tutor Circle尋補就為大家剖釋配對過程,讓各位能夠更了解補習介紹服務,釋除當中透明度不足的疑慮。 分享俾你嘅朋友喇!

補習須知
尋・校園

【家長學生補習須知】如何提高私人補習成效?

私人補習的原意是為了提高學業成績,通過個人指導找出問題癥結。然而,並非每一個補習老師都能有效幫助學生,私補要補得高效,除了看重補習導師能力,家長和學生也可以做足準備功夫。Tutor Circle 尋補在高篇文章會為大家分享如何提高私人補習成效的方法,為家長和學生提供補習須知參考,希望能幫助各位有意改善成績的學生。 分享俾你嘅朋友喇!

家教
尋・校園

【香港家教】過萬名港大、中大、科大學生和專職導師任你選

Tutor Circle 尋補,香港家教平台,過萬名港大、中大、科大學生,免費刊登案件,過萬名導師隨時為你準備,DSE課程、IB課程、GCE課程等,包括中文家教、英文家教、數學家教等,不滿意免費更換,嚴格核實導師資格水平,至今服務超過5000名學生,信心保證。 分享俾你嘅朋友喇!

ocamp sponsor
尋・校園

【2019 Ocamp Sponsor】5個迎新營搵贊助前要注意嘅事

Ocamp又就黎到啦!唔少Ocamp嘅OC搞手都會四出搵Ocamp Sponsorship中介去睇下條list嘅公司有咩package,搲下清潔用品同嘢飲嘢食,搲得夠多嘅話都會為成個ocamp增添唔少色彩。Tutor Circle尋補為大家準備左2019 Ocamp 搵Sponsor嘅貼士,希望幫到大家搵多啲Sponsor,為成個迎新營留下美好回憶! 分享俾你嘅朋友喇!

數學補習
尋・校園

【數學補習】Maths補習攻略 中小學DSE數學補習點樣揀?

不少學生都被數學科難倒,即使試過不同的數學補習社或數學名師,甚至自己在家中操數,始終未能有效提升數學科成績。面對升中試、校內試和DSE公開考試,即使十萬個不願意,學生也要硬著頭皮應戰Maths。Tutor Circle尋補今天就為大家介紹不同關於數學補習的補習方式,比較私人補習、補習社和自學的優劣。 分享俾你嘅朋友喇!

留意我地嘅專頁!